Ons gastenverblijf ‘GentOase’

Dit gastverblijf werd ingericht in een voormalig jeugdatelier dat in 1978 opgericht werd door de gastvrouw en gastheer in de achterbouw van de eigenlijke woning. Drie jaar later werd deze achterbouw afgebroken en volledig heropgebouwd met de jongeren van het jeugdatelier. Het jeugdatelier had als doel jongeren van 6 tot 16 jaar te begeleiden binnen allerlei expressievormen zoals beeldend, muziek, dans, verbaal en dramatisch. Na 25 jaar werking barstte het jeugdatelier letterlijk uit zijn voegen en was men verplicht een nieuwe locatie te zoeken. In overleg met het stadsbestuur verhuisde het jeugdatelier in 2003 naar een gerenoveerd fabrieksgebouw dat eigendom is van de stad Gent. Daar zet jeugdatelier Krejo zijn werking verder met de reeds meer dan 300 leden.

De constructie van het gebouw is gebleven. De oorspronkelijke atelierruimte werd omgevormd tot een tuinkamer met terras. De huidige slaapkamer bevindt zich in het lokaal dat eerst dienst deed als lokaal waar een weefgetouw stond, later als drukkerij. Het voormalig toiletblok werd omgevormd tot een knusse badkamer.
Door het opstarten van deze gastenkamer blijft het gebouw een sociaal karakter behouden wat de uiteindelijke de bedoeling is van het gastgezin.

Wij wensen jullie een aangenaam verblijf en geniet van onze prachtige stad.